top of page

23. tammikuuta 2024

Koiran omaehtoinen aktivoituminen

Kaikki lähtee liikkeelle siitä, että opetamme koiraa ymmärtämään, että aktiivisuus kannattaa. Koiran aktivoituessa se siis saavuttaa jotain kivaa. Koirasta riippuen - sen silmissä sopiva saavutus voi olla esimerkiksi ruokapalkka, leikkihetki tai innokas kehuminen.


🔙 passiivinen koira + omistajan sirkustemput ja houkuttelut

🔜 koiran ja omistajan välinen yhteistyö, jossa molemmat ovat aktiivisesti ja innolla mukana!


𝐂𝐡𝐞𝐜𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭 aloitukseen 📝


✔️ SUUNNITTELE HARJOITUKSET

Päätä kriteerit. Eli mikä on se koiralta odotettu toiminto, johon haluat harjoituksilla pyrkiä?


✔️ RAKENNA PALA KERRALLAAN

Pilko harjoitukset osiin, ja etene pienin askelin - ethän nosta kriteereitä liian nopeasti. Onnistumiset ovat edellytys oppimiselle ja hyvälle mielentilalle!


✔️ HELPPO YMPÄRISTÖ

Aloita harjoitukset helpossa ja häiriöttömässä ympäristössä, jotta harjoitukset eivät olisi kummallekkaan liian haastavia.


✔️ VAHVISTA

Palkkaa alkuun koiraa pienestäkin aktivoitumisesta. Vahvista, eli aktivoidu itse aina kun koira;

  • pysyy kontaktissa

  • hakeutuu kontaktiin itse


✔️ YLEISTÄ TAITOA

Koiran ymmärtäessä pelin tarkoituksen voit pikkuhiljaa vaikeuttaa tasoa, sekä yleistää taitoa yksi kerrallaan myös muihin tilanteisiin, paikkoihin ja häiriöihin.


💡Koiran omaehtoinen aktiivisuus ohjaajaa kohtaan toimii hyödyllisenä työkaluna myös mm. LAT-pelissä, palkan rakentamisessa tai häiriöstä luopumisesta. Parhaillaan se on kumpaankin suuntaan toimivaa vuorovaikutusta! 💛

LUE MYÖS...

Vinkkejä haasteellisiin tilanteisiin

Meidän ihmisten on hyvin helppoa huomata koiran "huono käytös", ja reagoida siihen. Paljon vaikeampaa on kuitenkin pyrkiä ehkäisemään tätä käytöstä, ennakoida tilanteita, ja huomata ne hetket, kun koira käyttäytyy toivotulla tavalla. Onkin hyvin tavallista, että koiran käyttäytymiseen yritetään usein puuttua vasta siinä hetkessä, kun koira on jo alkanut toimimaan tai reagoimaan.

Pohdiskele syitä käytöksen taustalla...

On hyvä muistaa, että koulutuksen lisäksi myös hyvinvointitekijöiden kartoitus on tärkeää toivotun päämäärän saavuttamiseksi. Aina siis pelkkä koulutus ei riitä vaikuttamaan haasteelliseen käytökseen, sillä yritämme hoitaa juurisyyn sijaan vain pelkkää oiretta.

bottom of page