top of page
IMG_0162.JPG

ytösvalmennus

Nimetön malli (3)_edited.png

Käytösvalmennuksessa voimme paneutua tarkemmin koiraan yksilönä, syventyä haasteisiinne, sekä kartoittaa tarkemmin hyvinvointitekijöitä ja mahdollisia syitä käytöksen taustalla. Tämä valmennus mahdollistaa harjoituksien rakentamisen yksilöllisemmin, ja antaa koirakolle aikaa rakentaa kouluttajan tuella pohjataitoja ja uusia toimintamalleja pala kerrallaan.

Käytösvalmennus soveltuu siis esimerkiksi koirien haasteellisen käytöksen purkamiseen, tai vaikkapa silloin, kun tarvitsette kouluttajan tukea muista syistä polullenne.

​

Huomioithan, että tulosten saavuttamiseen tarvitaan usein useampia koulutuskertoja, sekä paljon omistajan omaa sitoutumista koulutukseen ja ohjeiden noudattamiseen.

​

Jokainen koira ansaitsee tulla nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi". Koulutus alkaa ymmärryksestä koiraa kohtaan - sitten vasta lähdetään kohti harjoituksia!

Nimetön malli (9).png

Miten käytösvalmennus etenee?

Käytösvalmennuksen alku koostuu kahdesta alkukäynnistä - alkukartoituksesta ja ensimmäisestä koulutuskerrasta.

 

Käytösvalmennus alkaa aina alkukartoituksella, jotta kouluttaja saa mahdollisimman tarkan käsityksen tilanteestanne.

Täytämme alkukartoituksessa esitietolomakkeet ("Osa1: Koiran hyvinvoinnin kartoitus" & "Osa2: Käytöksen kartoitus"). Tapaamisella käymme läpi koiran käytöstä ja mahdollisia haasteita, sekä pyrimme etsimään niihin ratkaisuja. Usein jo pelkkien ajatuksien jakaminen ja yhdessä pohdiskelu saa aikaan suurta helpotusta ja uusia voimavaroja haasteiden keskellä - siksi haluamme tarjota turvallisen ja empaattisen ilmapiirin keskustelumme ympärille.

Alkukartoitukseen ei välttämättä vielä oteta koiraa mukaan, ellei toisin sovita.

​

Ensimmäisellä koulutuskerralla tutustumme koiraan, paneudumme omistajan kanssa koiran koulutuksen perusteisiin, sekä tarvittaessa kiinnitämme huomiota palkkaamiseen, kontaktiin ja yhteistyöhön. Lisäksi käymme jo hieman läpi sovitun aiheen teoriaa ja koulutustapoja.

 

Tämän jälkeen kouluttaja kertoo havaintonsa, sekä suunnitelmansa jatkoa ajatellen. Alkukartoitus ei kuitenkaan sido sinua varaamaan jatkokoulutusta! Kouluttaja ohjaa asiakkaan tarvittaessa myös toiselle ammattilaiselle esimerkiksi hierojalle, fyssarille tai eläinlääkärille.

​

Mikäli päädymme jatkokoulutukseen lähdemme yhdessä paneutumaan koiran käytökseen, ja aloitamme rakentamaan tukitaitoja edeten askel kerrallaan kohti tasapainoisempaa elämää. Koska hyvinvointitekijät ovat suuressa roolissa myös koiran käytöksen taustalla, kuuluu jatkokoulutukseen myös mahdollisia suunnitelmia hyvinvoinnin takaamiseksi.

Kouluttaja on tukenanne koko jatkokoulutuksen ajan viestien välityksellä, ja voimme varata aina tarpeen tullen uusia harjoituskertoja, sekä tapaamisia myös etänä.

bottom of page